Foto: LETA
"Nepilsoņu kongresa" līderis Aleksandrs Gapoņenko ir sagatavojis jaunu filmu "Juvinālā justīcija". Kā vēsta TV3, aktīvists finansējumu savai "radošajai darbībai" saņēmis no “Ārvalstīs dzīvojošo Krievijas tautiešu un sadarbības fonda”.

Gapoņenko, kā skaidro raidījuma autori, pēdējā laikā ir sācis rūpēties par ģimeniskumu. Viņš savos raidījumos “Radio Pik” un sociālajos tīklos izplata informāciju, ka sociālie dienesti Latvijā un rietumos nepamatoti atņem bērnus vecākiem, izposta ģimenes. Tas esot bizness, ar kura palīdzību bērnu tirgotāji pelna naudu. Arī jaunā filma ir par to.

Faktu, ka Gapoņenko finansējumu saņēmis no Krievijas atbalsta fondiem, raidījumam apliecinājis Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets.

"Aleksandrs Gapoņenko mūsu dienesta vērtējumā ir uztverams kā viens no pašiem aktīvākajiem Krievijas ietekmes aģentiem, kas darbojas ne tikai Latvijā, bet arī starptautiski. Pēc mūsu dienesta rīcībā esošās informācijas arī šis kungs ir saņēmis ievērojamas summas no “Ārvalstīs dzīvojošo Krievijas tautiešu un sadarbības fonda”," raidījumam sacīja Mežviets.

"Tā 2015. gadā saņemti 13 000 dokumentālās filmas veidošanai par juvenālo justīciju. Konkrēti par šīs bīstamās rietumu juvenālās justīcijas ietekmi uz ārvalstīs dzīvojošiem Krievijas tautiešiem. 2014.gadā Gapoņenko ir saņēmis 12 000 eiro vasaras nometnes organizēšanai jaunajiem līderiem. 2013.gadā ir saņēmti 12 850 eiro mācību filmas sagatavošanai par Latvijas vēsturi 20.gadsimtā. 2012.gadā saņemti 44 000 projektam par pilsoniskās sabiedrības jauno līderu apmācību. Tas apliecina, ka naudas resursi, kas tiek iegūti no Krievijas fondiem ir ļoti ļoti ievērojami," dāsnos finansējumus uzskaita Mežviets.

Ziņots, ka Drošības policija 26.maijā aizturējusi Gapoņenko. Kā ziņoja portāls "rus.delfi.lv", atsaucoties uz viņa dzīvesbiedres sacīto "IMHOclub.lv", pēc aizturēšanas specdienesta darbinieki arī īstenojuši kratīšanu viņa privātmājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!