Foto: Valsts policija
Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti kādam vīrietim piederošā garāžā Juglas apkaimē atraduši un izņēmuši aptuveni četrus kilogramus marihuānas.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka policisti ieguvuši informāciju par kādu personu, kura, iespējams, saistīta ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Lai pārbaudītu iegūto informāciju, 26. maijā pulksten 14:30 likumsargi ieradušies aizdomās turētās personas mājoklī, kur veikuši sankcionētu kratīšanu.

Netālu no vīrieša mājokļa, viņam piederošā garāžā, policisti atraduši maisus ar aptuveni četriem kilogramiem augu izcelsmes vielas, kas izskatās pēc marihuānas.

Pēc šī fakta konstatācijas likumsargi turpat aizturējuši aizdomās turēto 1978. gadā dzimušo vīrieti. Aizturētais iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā, informē likumsargi.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu un daudzumu, noteiktas ekspertīzes. Pēc ekspertīzes atzinuma noskaidrots, ka maisos atrastās marihuānas tīrsvars ir divi kilogrami.

Policija pašreiz vēl skaidro lietas apstākļus. Iespējams, aizturētais vīrietis marihuānu arī tirgojis vairākos Rīgas mikrorajonos - Sarkandaugavā, Juglā un Teikā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!