Foto: PantherMedia/Scanpix
Garkalnes novadā tiek plānota jaunas Upesciema skolas izbūve, uzceļot ēku, kurā turpmāk atradīsies novada pirmsskola, sākumskola un vidusskola, kas vienā institūcijā tiks apvienota ar blakus esošo Upesciema Mūzikas un mākslas skolu.

Kā pastāstīja Garkalnes novada domes pārstāvis Mārcis Bauze-Krastiņš, skolas ēkas rekonstrukcija, to paplašinot, ir nepieciešama, jo pirmajās klasēs uzņemto skolēnu skaits arvien palielinās. Vecā skola esot par mazu, tāpēc tiek plānota jaunbūve un rekonstrukcija.

Pašlaik pašvaldībā konkursa kārtā jau ir izvēlēts topošās skolas projekta mets, ko izstrādāja pilnsabiedrība "Arh Studija".

Projekta novietne piekļaujas esošajai Upesciema Mūzikas un mākslas skolas ēkai. Teritorijai ir izteikts reljefs, ar kritumu ziemeļu, ziemeļrietumu virzienā. Plānotā ēka izvietota teritorijas ziemeļu, ziemeļrietumu daļā. Jauno ēku ar esošo skolu otrā stāva līmenī saista savienojošā pāreja. Ēkai ir plānoti četri stāvi. Daļa no ēkas iebūvēta reljefā. Atbilstoši konkursa nolikumam būvi paredzēts sadalīt divās kārtās.

Pirmajā kārtā paredzēts izbūvēt sākumskolas un pirmsskolas bērnu mācību bloku, sporta zāli, skolas ēdnīcu ar virtuves bloku, skolas administratīvo telpu bloku, kā arī atsevišķas tehniskās telpas. Otrajā kārtā paredzēts izbūvēt mācību kabinetus, skolas aktu zāli, skolas bibliotēku, skolotājiem paredzētās administratīvās un personāla telpas, kā arī virkni saimniecības un tehnisko telpu.

Pašlaik pašvaldībā notiek sarunu procedūra ar "Arh Studija" par līguma slēgšanu tehniskā projekta izstrādei, pastāstīja Bauze-Krastiņš. Plānots, ka tehniskais projekts tiks izstrādāts astoņu mēnešu laikā. Ja nebūs neparedzētu šķēršļu, būvdarbus esot paredzēts sākt 2016.gada pavasarī. Tie plānoti divās kārtās.

Projekta izmaksas plānotas 295 000 eiro apmērā. Pašlaik finansējums tiek plānots no pašvaldības budžeta, bet, ja būs iespēja, plānots piesaistīt valsts un Eiropas savienības fondu līdzekļus, pastāstīja novada domes pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!