Foto: LETA

Pēc vairāk nekā četrus gadus ilga darba amatu atstāj biedrības "Sabiedrība par atklātību – "Delna"" direktore Liene Gātere. Viņas vietā direktores amatu no 1. novembra ieņems līdzšinējā Gāteres vietniece Inese Tauriņa, portālu "Delfi" informēja "Delnā".

Tauriņa ir "Delnas" direktores vietniece kopš 2019. gada septembra, "Delnas" projekta "Alianse pret korupciju Latvijā" vadītāja kopš 2019. gada jūnija, pirms tam no 2017. gada marta līdz 2019. gada maijam bijusi "Delnas" padomes locekle, "Delnas" biedre kopš 2011. gada.

Tauriņai ir Leidenes Universitātes maģistra grāds Eiropas Savienības studijās un Rīgas Stradiņa universitātes maģistra grāds komunikācijas un informācijas zinātnēs. Tauriņai ir nepilnu 20 gadu pieredze komunikācijas nozarē, kā arī dažādās nevalstiskajās organizācijās.

""Delna" turpinās strādāt ar trauksmes celšanas, naudas atmazgāšanas, partiju finansēšanas, atvērto datu jautājumiem, kā arī tiesībsargājošo institūciju uzraudzību un tiesiskuma stiprināšanu, veicinās atklātības praksi Latvijas skolās, pētīs Latvijas pašvaldību atklātības līmeni," uzsvēra topošā "Delnas" direktore.

"Delnas" komandu novembra vidū papildinās arī interešu aizstāvības un projektu vadītāja Agnija Birule, kurai ir vairāk nekā astoņu gadu pieredze dažādos amatos valsts pārvaldē, tostarp Valsts policijā, Latvijas Institūtā un Rīgas Stradiņa universitātē. Birulei ir maģistra un bakalaura grāds politikas zinātnē, ko viņa ieguvusi Latvijas Universitātē.

"Sabiedrība par atklātību – "Delna"" dibināta 1998. gadā kā starptautiskās pretkorupcijas organizācijas "Transparency International" Latvijas nodaļa.

"Delna" ir sabiedriskā labuma organizācija, kas veic tiesību "sargsuņa" un trauksmes cēlēja lomu un iestājas par atklātu, taisnīgu un demokrātisku sabiedrību, kas ir brīva no korupcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!