Foto: F64

Ceturtdien neilgi pirms pulksten pusvieniem dienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Saulkrastu pagastu, kur noticis sprādziens. Gāzes balona noplūdes rezultātā cietis viens cilvēks, portālu “Delfi” informēja dienesta pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Notikuma vietā konstatēts, ka vienstāvu ēkas pagrabstāvā, iespējams gāzes noplūdes rezultātā, ir noticis sprādziens, un nobrukusi ēkas ārsiena, kā arī bija dedzis pagrabs un priekštelpa 15 kvadrātmetru platībā. Negadījumā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Ceturtdienas rītā VUGD saņēma informāciju, ka Talsu novada Mērsraga pagastā angārā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka angāra jumtā notiek degšana un ir izveidojies sadūmojums. Dzēšanas darbi noslēdzās neilgi pirms pulksten 11, un tajos piedalījās arī Mērsraga pašvaldības ugunsdzēsības formējums.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, sodrēji ēkas dūmvadā, divi traktori, elektrības vadi un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā pagājušajā diennaktī glābšanas dienests saņēma 43 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!