PSRS Valsts drošības komitejas (VDK) kartotēku atvēršana ir "letiņu rīdīšana citam pret citu", intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" norāda Latvijas vēstnieks Eiropas Padomē, partijas "Latvijas ceļš" kandidāts Eiroparlamenta vēlēšanās Georgs Andrejevs.
Kā ziņots, Andrejevs it publiski atzinis savu sadarbību ar čeku.

"Esmu teicis jau vairākkārt - ir vajadzīga perlustrācija. Lai čekas savervētie cilvēki piesakās īpašai komisijai, kas izvērtē, ko katrs no viņiem ir darījis un kādas tam ir bijušas sekas. Ja kāda dēļ ir cietuši cilvēki, lai saņem sodu," aicina Andrejevs.

Viņš atzīst, ka tomēr nevajadzētu pārmēru uzticēties bijušajiem VDK darbinieku apgalvojumiem. "Visi ir kaut ko zvērējuši PSRS laikos, bet tagad ir brīvi no savām saistībām. Tikai ne viņi - kaut vai Krievijas pensiju dēļ," skaidro vēstnieks.

"Tas, ko izdarīja Saeima, ir letiņu rīdīšana citam pret citu. Kāds stāv malā un berzē rokas. Deputāti kļuva par sava populisma upuri - gan jau Juridiskā komisija labojumus nelaidīs uz balsojumu... Bet kā lai Saeimas sēdē balso pret? Kāds vēl domās, ka pašam problēmas," uzsver Andrejevs.

Kā ziņots, Saeima 19.maijā atbalstīja tā saukto čekas maisu atvēršanu. Saeima noteica, ka VDK materiāli un informācija ir izmantojama un publicējama bez ierobežojumiem, kas nozīmē, ka čekas maisi būtu pieejami ikvienam.

Prezidente šo likumu nodeva otrreizējai caurlūkošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!