Ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards pirmdien uzņemts par apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) biedra kandidātu.
Partijas statūti paredz, ka pēc pusgada, TB/LNNK valdei vēlreiz balsojot, Gerhardam būs iespēja kļūt par partijas biedru.

Tie TB/LNNK biedri, kuri pilda ministru pienākumus, ir arī partijas valdes locekļi. Līdz ar to Gerhards pēc sešiem mēnešiem varētu kļūt par pilntiesīgu TB/LNNK valdes locekli, sacīja TB/LNNK Saeimas frakcijas deputāts Juris Dobelis.

Saeima pagājušā gada 20. decembrī ar balsu vairākumu apstiprināja Ivara Godmaņa (LPP/LC) veidoto valdību, kurā premjera vadībā strādā 18 ministri. Par jaunās valdības apstiprināšanu balsoja 54 Saeimas deputāti, bet pret bija 43 tautas kalpi.

Jauno valdību veido četri politiskie spēki - Tautas partija (TP), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), Latvijas Pirmā partija/"Latvijas ceļš" (LPP/LC) un TB/LNNK. Šīs partijas veidoja arī iepriekšējo, Aigara Kalvīša (TP) vadīto valdību.

No iepriekšējās valdības Godmaņa vadībā turpina strādāt tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK), kultūras ministre Helēna Demakova (TP), reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP), bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP/LC), īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns (LPP/LC), vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS).

Amatus saglabājuši arī līdzšinējais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC) un īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele (ZZS), labklājības ministre Iveta Purne (ZZS) un īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās Normunds Broks.

Godmaņa vadītās valdības finanšu ministrs ir Atis Slakteris (TP), kurš iepriekšējā valdībā ieņēma aizsardzības ministra posteni, bet līdzšinējais veselības ministrs Vinets Veldre (TP) kļuvis par aizsardzības ministru.

Godmaņa valdībā ir četri jauni ministri - iekšlietu ministra amatu ieņem Mareks Segliņš (TP), izglītības un zinātnes ministre ir Tatjana Koķe, ekonomikas ministrs ir TB/LNNK virzītais Gerhards, bet veselības ministrs ir Ivars Eglītis (TP).

Vienīgi Gerhardam un Eglītim nav pieredzes valdības darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!