Foto: F64

Sestdien vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) Pļaviņās ticies ar pašvaldību un atbildīgajiem dienestiem un solījis finansiālu atbalstu plūdu skartajai pilsētai, ja tāds būs nepieciešams.

Kā informē ministra padomnieks Oskars Vizbulis, Gerhards piedalījās Civilās aizsardzības komisijas ārkārtas sēdē un iepazinās ar situāciju Pļaviņās.

"Mēs apzināmies situācijas nopietnību. Plūdu problēma šajā pilsētā nav jauna, tāpēc ar gandarījumu konstatēju, ka vietējā pašvaldība kontrolē situāciju," sēdes laikā teica ministrs.

Gerhards uzsvēris, ka gadījumā, ja būs nepieciešamība segt plūdu radītos zaudējumus, viņš vērsīsies Ministru kabinetā un pieprasīs finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Sēdes laikā atbildīgie dienesti ziņoja, ka nakts laikā Daugavā tika sasniegts šogad augstākais ūdens līmenis, taču situācija tiek kontrolēta un iedzīvotāju evakuācija nav nepieciešama.

Vizītes laikā ministrs aplūkoja vairākas plūdu skartās vietas Pļaviņās, kā arī pēc tam devās uz Jēkabpili, kur novērojama ūdens līmeņa celšanās Daugavā.

Jau ziņots, ka ūdens līmenis Daugavā, pie Pļaviņām, pārsniedzis bāzes atzīmi par 11,6 metriem, tomēr svētdien sācis lēnām samazināties. Vairākas ēkas pilsētā applūdušas, tomēr cilvēku evakuācija nav bijusi nepieciešama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!