Foto: DELFI

Ielas tehniskā stāvokļa apzināšanai un iegruvumu risku konstatēšanai laikā no 9. līdz 20. novembrim tiks veikta Ģertrūdes ielas ģeofizikālā apsekošana ar radiolokācijas metodi, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Ielas apsekošanas laikā posmā no Brīvības ielas līdz A.Čaka ielai pēc nepieciešamības īslaicīgi var tikt aizliegta automašīnu novietošana.

Ar radiolokācijas metodi tiek veikta ielas pārbaude, noskaidrojot, kur un kādas inženierkomunikācijas ir bojātas un kur potenciāli var veidoties izskalojumi un seguma deformācija.

Konstatējot šādas zonas, nekavējoties tās tiek norobežotas un veiktas detalizētākas pārbaudes. Tāpat Satiksmes departaments regulāri veic arī ielas vizuālo inspekciju.

Ilgtermiņa risinājums paredz gan Ģertrūdes ielas komunikāciju, gan ielas seguma atjaunošanu. Šos darbus ir paredzēts veikt 2021. gada būvniecības sezonā.

Satiksmes departaments atvainojas par radītajām neērtībām un aicina pievērst pastiprinātu uzmanību uzstādītajām ceļa zīmēm un aktuālajai satiksmes organizācijai.

"Delfi" jau rakstīja, ka šā gada jūnijā Ģertrūdes ielas bruģī divas reizes ielūza vieglās automašīnas.

30. jūnijā Ģertrūdes ielā pie krustojuma ar Brīvības ielu bruģī bija izveidojusies bedre, kura ielūza auto "Opel Astra", bet 5. jūnijā Valsts policija saņēma izsaukumu uz Ģertrūdes ielu, kur divas automašīnas – "Mercedes-Benz" un BMW – bija ielūzušas bruģī. Automašīna "Mercedes" pati saviem spēkiem tika ārā, bet BMW nē.

Tas notika pēc hidrauliskās pārbaudes Daugavas labā krasta siltumtīklos, kā rezultātā Ģertrūdes ielā ir atklāta siltumtīklu bojājumu vieta, tolaik paziņoja "Rīgas siltums".

Rīgas domē iepriekš informēja, ka pēc ielas seguma iegruvumiem ir veikta daļēja Ģertrūdes ielas skenēšana, lai novērstu iegruvumus, savukārt nākamajā būvsezonā tiks sākta ielas pārbūve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!