Foto: LETA

Ņemot vērā augsto nenokomplektēto amata vietu skaita īpatsvaru Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs, otrdien, 17. martā, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) nosūtījis lūgumu Valsts policijai, Valsts robežsardzei (VRS) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) rast iespēju uzrunāt AS "Air Baltic Corporation" un VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) atstādinātos darbiniekus, portālu "Delfi" informēja ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Beata Jonīte.

Iekšlietu dienestiem uzdots arī sniegt nepieciešamo informāciju par pārkvalificēšanās un turpmākā dienesta iespējām iekšlietu iestādēs.

"Tādas krīzes situācijas, kādā atrodamies šobrīd, ļauj valstij pārbaudīt visas savas vājās vietas. Ir kritiski svarīgi stiprināt iekšlietu dienestu kapacitāti, jo redzam, ka visos dienestos ir lieli cilvēku iztrūkumi. Pēc pieejamās informācijas diemžēl šogad liels cilvēku skaits paliks bez darba, taču tas ļaus piedāvāt attiecīgo izglītību ar izaugsmes un attīstības iespējām iekšlietu ministrijas resorā. Aicinu visus interesentus aktīvi sekot informācijai dienestu mājaslapās," uzsvēris Ģirģens.

Jonīte norāda, ka LDz Nodarbinātības valsts aģentūrai ir iesniegusi informāciju par kolektīvo atlaišanu, kuras ietvaros līdz šā gada beigām paredzēts pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar aptuveni 1500 darbiniekiem. Tāpat publiski ir izskanējusi informācija arī par kolektīvajām darbinieku atlaišanām akciju sabiedrībā "Air Baltic Corporation" un citās.

Jau ziņots, ka līdz pirmdienai saistībā ar situāciju, ko ietekmējis vīrusa "Covid-19" izplatības apdraudējums pasaulē un valstī, Nodarbinātības valsts aģentūra saņēmusi trīs uzņēmumu paziņojumus par kolektīvo atlaišanu.

Kopumā paziņots par 410 līdz 435 darbinieku plānoto atlaišanu šajos uzņēmumos, norādīja NVA.

Nodarbinātības valsts aģentūra portālam "Delfi" apstiprināja, ka "airBaltic" piektdien, 13. martā, iesniedzis paziņojumu par kolektīvo atlaišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!