Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki piektdien atbrīvojuši pēc avārijas automašīnā iespiestu cilvēku, informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Sandra Vējiņa.

Izsaukumu uz Ropažu novada Stopiņu pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums un vieglajā automašīnā iespiests cilvēks, VUGD saņēma piektdien no rīta. Glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, cilvēku atbrīvoja un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Piektdienas vakarā saņemts izsaukums uz Kuldīgas novada Pelču pagastu, kur kāds cilvēks bija apmaldījies mežā. Glābēji cilvēku atrada un izveda laukā no meža. Izglābtais tika nodots NMPD darbiniekiem.

Ugunsgrēkā Vienības gatvē, Rīgā šonakt cietis cilvēks. Izsaukumu uz ugunsgrēku Vienības gatvē VUGD saņēma pulksten 1.06. Piecstāvu dzīvojamās mājas augšējā stāva dzīvoklī dega istaba un virtuve 40 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās septiņi cilvēki, viens cilvēks ugunsgrēkā cieta. Pulksten 2.58 ugunsgrēks likvidēts.

Piektdien pulksten 7.27 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Dienvidkurzemes novada Cīravas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums 10 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki. Pulksten 10.20 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no sestdienas, 10.februāra, pulksten 6.30 līdz svētdienas, 11. februāra, pulksten 6.30, VUGD saņēma 38 izsaukumus - 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!