Foto: DELFI Aculiecinieks
Pēc vētras, kas plosījās naktī uz trešdienu, glābēji devušies jau uz 23 izsaukumiem par nogāztiem kokiem, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Viens izsaukums bijis uz Jūrmalu, viens – Saulkrastiem, bet pārējie bijuši uz dažādām vietām Rīgā. Vētras nogāztie koki sabojājuši arī vismaz trīs automašīnas, apliecināja glābēji.

Koki bija sagāzti Parādes ielā, Lienes un Jāņa Asara ielu krustojumos, Vakarbuļļos, Brīvības gatvē, Dzintara ielā, Buļļu ielā, Ģimnastikas ielā, Liepājas ielā, Jelgavas ielā, Gaujienas ielā, Kalnciema ielā un citviet.


Vetere atgādināja, ka VUGD dodas kokus novākt vietās, kur tie traucē satiksmi vai apdraud elektrības padevi, guļot uz vadiem. Savukārt, ja koks ir nogāzts māju pagalmā, tad par tā novākšanu atbild paši iedzīvotāji.

Vētras sekas uz ielām un tiltiem Rīgā likvidējuši arī ceļu uzturētāji, jau no pulksten pieciem no rīta vācot nolauztos kokus un zarus. Lielākā daļa brauktuves jau atbrīvotas, informē Rīgas domē. Vējš un lietus radījis arī problēmas satiksmē, kā arī atsevišķos maršrutos kavējas sabiedriskais transports, brīdina domē.

Savukārt ar lielām peļķēm jārēķinās uz Viestura prospektā, Čiekurkalnā, Varoņu ielā un Augšielā, kurp jau devušies lietus ūdens atsūknētāji.

Ņemot vērā laika meteorologu laika prognozi, brāzmains vējš saglabāsies līdz pēcpusdienai, tāpēc dome aicina iedzīvotājus ziņot par vētras radītajām neērtībām, zvanot uz tālruņa numuru 80003600.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!