Foto: LETA

Pirmdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēji devās uz Turaidas ielu Jelgavā, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. No degošās ēkas evakuējās trīs cilvēki, bet glābēji no ēkas izglāba suni, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme – Birziņa.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg divstāvu dzīvojamā mājas jumts, tai piebūvēta garāža un saimniecības ēkas jumts. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kas ar ugunsdzēsības aparātu bija uzsācis dzēšanas darbus.

Pirmdienas rītā VUGD saņemts izsaukums uz O. Kalpaka ielu Liepājā, kur divstāvu sabiedriskā ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkā deguši elektrības vadi. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 30 cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, vieglā automašīna un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 40 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija kūlas ugunsgrēki, 20 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!