Foto: LETA
Telekomunikāciju operatoram datus par aptuveno glābšanas dienesta izsaucēja atrašanās vietu būs jānodod operatīvajiem dienestiem minūtes laikā, liecina otrdien valdības izdotie noteikumi.

Portālu "Delfi" Iekšlietu ministrijā informēja, ka grozījumi noteikumos par izsaucēja atrašanās vietas datu noteikšanu, apstrādi, uzturēšanu un nodošanu izstrādāti paātrinās zvanītāja atrašanās vietas datu nodošanu glābšanas dienestiem. Tie izstrādāti ar mērķi mazināt risku, ka izsaucēja atrašanās vietas dati netiek operatīvi nosūtīti glābšanas dienestiem.

Tādējādi plānots sekmēt ārkārtas situācijā nonākušu personu operatīvu atrašanu un glābšanu, skaidroja ministrijā.

Noteikumi attieksies uz telekomunikāciju komersantiem, kuri sniedz telekomunikāciju pakalpojumus. Salīdzinot ar citām valstīm, Latvijā līdz ar jauno regulējumu būs viens no īsākajiem datu nodošanas laikiem.

Tāpat noteikumos precizēts arī Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram no šā gada piešķirtais īsais numurs "115". Iekšlietu minsitrija atgādina, ka uz 115 jāzvana, ja noticis negadījums jūrā.

Noteikumi attiecas uz operatīvo glābšanas dienestu tālruņa numuriem - 110, 112, 113, 114 vai 115.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!