Foto: Valsts policija

Steidzoties uz avārijas vietu, kur piecas automašīnas bija noslīdējušas no ceļa un iebraukušas grāvī, pagājušajā nedēļā avarēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) automašīna. Šajā negadījumā bojā gāja divi, bet cieta trīs cilvēki, tostarp arī divi ugunsdzēsēji. Portāls "Delfi" piedāvā to lielāko satiksmes negadījumu apkopojumu, kuros bijuši iesaistīti operatīvo dienestu transportlīdzekļi.


Foto: Valsts policija

Šogad 13.janvārī uz autoceļa Rīga-Daugavpils pie Ķeguma notika smags ceļu satiksmes negadījums, kurā cieta piecas automašīnas un bojā gāja divi cilvēki. Savainojumus un traumas guva trīs cilvēki, no kuriem divi bija ugunsdzēsēji.

Dodoties uz notikuma vietu, uz slidenā ceļa ugunsdzēsības un glābšanas dienesta autocisterna iekļuva negadījumā, kurā kopumā sadūrās divas smagās un trīs vieglās automašīnas.

Negadījumā vienā no vieglajām automašīnām tika iespiesti trīs cilvēki, kurus ugunsdzēsēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja no avarējušās automašīnas


Foto: DELFI

2012.gada janvārī uz Valmieras šosejas pie Rubenes, kravas auto saskrienoties ar mikroautobusu, cieta pieci cilvēki. Slidenā ceļa dēļ avarēja arī uz notikuma vietu izsauktā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāde - auto ietriecās kokā un cieta mediķi.

Tādēļ uz negadījuma vietu nācās izsūtīt citus mediķus, kas slimnīcā nogādāja gan mikroautobusa pasažierus, gan cietušos kolēģus.


Foto: DELFI

Pērn februārī Rīgā avarēja policijas mikroautobuss, kas uz tiesu veda kādu aizturēto. Šajā negadījumā cietušo nebija, vien tika bojātas abas automašīnas.

Policijas mikroautobuss brauca ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem.

Mikroautobusā atradās vīrietis, kurš tika vests uz tiesu, kur bija paredzēts lemt par drošības līdzekļa - apcietinājuma piemērošanu.


Foto: Valsts policija

2013.gada februāra nogalē avārijā Ogrē, kurā bija iesaistīts vietējās pašvaldības policijas auto un kāda vieglā automašīna, gāja bojā vieglā spēkrata "Volkswagen Golf" vadītājs, bet policisti guva dažādas traumas.

Ogres pašvaldības policisti devās uz izsaukumu un pa ielu traucās auto ar ieslēgtām bākugunīm, bet Daugavpils šosejas un Akmeņu ielas krustojumā sadūrās ar automašīnu "Volkswagen Golf".

Saistībā ar šo avāriju tiesas priekšā būs jāstājas pašvaldības policijas policistam. Viņš pērn, Valsts policijas 95.gadadienā, tika apbalvots par godprātīgu un profesionālu darbu.


Foto: DELFI

2003.gada decembra sākumā toreizējās Valsts policijas (VP) skolas pasniedzējs Jānis Kozlovskis Tukuma rajonā 1,92 promiļu reibumā vadīja automašīnu "Audi 100". Viņš pie stūres iesnaudās, bet auto ietriecās stāvošā automašīnā "Mazda" un pēc tam iebrauca krūmos.

Cilvēki gan šajā negadījumā necieta.


Foto: DELFI

Pagājušā gada oktobrī Jelgavas novadā uz Kalnciema šosejas avarēja policijas automašīna. Avārija notika uz šosejas starp Jelgavu un Tīreļiem vai Kalnciemu. Valsts policijas dienesta automašīna "Volkswagen Tiguan" nobrauca no ceļa un apgāzās.

Toreiz aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecināja, ka avārijā iekļuvušais policijas darbinieks ir pametis negadījuma vietu un tiek meklēts.

Taču Valsts policija to atteicās apstiprināt vai komentēt.


Foto: DELFI

2012.gada aprīlī, steidzoties uz avārijas vietu, uz Rīgas - Jelgavas šosejas avarēja "ātro" automašīna. Šajā negadījumā cieta trīs mediķi un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) auto šoferis, kurš toreiz tika ievietots reanimācijā.

Kā toreiz stāstīja Valsts policijā, NMPD automašīnā, kura uz notikuma vietu steidzās ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signālu, ietriecās cits spēkrats, tā izraisot avāriju.


Foto: LETA

2010.gada jūnijā Kalpaka bulvāra un Krišjāņa Valdemāra ielas krustojumā vieglā automašīna saskrējās ar ātrās palīdzības jeb Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) automašīnu.

Toreiz "Delfi Aculiecinieks" ziņoja, ka "ātro" automašīna apgāzusies, taču pēc viņa novērojumiem cietušo nav bijis.

Vieglus sasitumus guvis ātrās palīdzības šoferis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!