Foto: AP/Scanpix/LETA

Pirmdien, 29. aprīlī, norisinās diskusija "Dezinformācijas novēršana - virzība uz ierobežotāku vai atbildīgāku interneta vidi". Diskusijā, ko organizē Baltijas Mediju izcilības centrs sadarbībā ar Dānijas Kultūras institūtu plānots izvērtēt pašreizējo situācija Eiropā, jo īpaši Latvijā, Dānijā, Somijā un Lietuvā dezinformācijas apkarošanā.

Nozares eksperti pulcējušies, lai diskutētu par problēmām un šķēršļiem, kas liedz tiešsaistes platformām, regulatoriem, valstu valdībām, pilsoniskajai sabiedrībai virzīties uz atvērtu, drošu un uzticamu tiešsaistes un citu plašsaziņas līdzekļu vidi Eiropā.

Ņemot vērā gaidāmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas, Eiropas Savienība pastiprināti vēršas pret dezinformāciju, lai vēlēšanas tiek organizētas brīvā, taisnīgā un drošā veidā. Diskusijas ietvaros Jons Kists no ES ārēja dienesta izklāstīs par rīcības plānu cīņai pret dezinformāciju. Savukārt, žurnāliste un Somijas sabiedriskā medija pārstāve Jesika Aro stāstīs par tiesību sistēmas iespējām un ierobežojumiem, lai risinātu problēmas saistītas ar personas aizskaršanu un dezinformāciju tiešsaistes platformās internetā.

Tāpat diskusijā piedalās starptautiskais redaktors, dāņu dienas laikraksta "Politiken" pārstāvis Mikels Jalners, Valsts kancelejas direktora vietnieks Kaspars Ozoliņš, Viļņas Universitātes Starptautisko attiecību un politikas zinātņu institūta pārstāvis Nerijus Maliukevičius. Diskusiju moderē portāla "Delfi" Nacionālo ziņu nodaļas redaktors Filips Lastovskis.

Pasākuma laiks no pulksten 14.00 līdz 16.30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!