Foto: Shutterstock

Valdošās koalīcijas partijas pirmdien, 18. janvārī, konceptuāli atbalstījušas ideju par Latvijas Goda ģimenes programmas tvēruma paplašināšanu, no šī gada pavasara ietverot šajā daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmā arī ģimenes, kas aprūpē bērnu ar invaliditāti, pēc sadarbība sanāksmes žurnālistus informēja Ministru prezidenta padomnieks Imants Parādnieks (NA).

"Šobrīd spējām vienoties, ka šī gada ietvaros mēs šo jautājumu varam atrisināt caur tā sauktajām Covid-19 naudām, bet 2022. gada un nākamo gadu budžeta lietas atstājot vēlākai diskusijai. Konceptuāli šī vienošanās ir, un man prieks, ka vairāk nekā 7000 ģimenēm iespēja baudīt Goda ģimenes programmas priekšrocības varētu būt plānotas no 1. maija vai vēlākais no 1. jūnija. Taču kopumā šis virziens atbalstīts," skaidroja Parādnieks.

Viņš piebilda, ka tagad atliek tikai realizēt un tālāk atrast resursus nākamo gadu budžetiem, kam noderētu dažādi risinājumi, bet varētu arī pietikt ar jau šobrīd piešķirtajām Goda ģimenes programmas dotācijām sabiedriskā transporta pakalpojumu segšanai – atvieglojumi biļešu iegādei.

Parādnieks piebilda, ka šajā kontekstā liels nopelns bijis arī labklājības ministrei Ramonai Petravičai (KPV LV) un satiksmes ministram Tālim Linkaitam (JKP), kuri deva savu artavu un veica zināmus priekšdarbus pagājušā gadā, lai nonāktu līdz šim rezultātam.

Latvijas Goda ģimenes apliecība "3+ Ģimenes karte" ir valsts veidota atbalsta programma daudzbērnu ģimenēm, kas reizē kalpo arī kā apliecinošs dokuments tam, ka ģimenē aug trīs un vairāk bērni vecumā līdz astoņpadsmit gadiem, kā arī pilngadīgas personas, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ja tās iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību. Šīs kartes īpašniekiem ir iespēja saņemt atlaides, izmantojot pakalpojumus, kurus piedāvā valsts un privātie uzņēmumi Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!