Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) aicina valsts un pašvaldību iestādes, lemjot par 15 % algu fonda samazinājumu, izvēlēties algu samazināšanu, nevis cilvēku atlaišanu.

Godmanis trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" pauda cerību, ka algu samazinājums, galvenokārt, varētu skart tos valsts pārvaldē strādājošos, kuriem ir lielas algas.

"Mēs izvēlamies šo ceļu - cilvēkus vairāk paturēt pie darba," sacīja Godmanis, norādot, ka ekonomiskā situācija valstī pēc kāda laika varētu uzlaboties.

Vienlaikus premjers atzina, ka valdība ir gatava bezdarba pieaugumam. Nākamgad valsts budžetā bezdarbnieku un citu personu sociālam atbalstam paredzēti par 25 miljoniem latu vairāk nekā šogad.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien vēlu vakarā pieņēma ekonomikas stabilizācijas plānu, kas cita starpā paredz par 15% samazināt valsts pārvaldē strādājošo algu fondu. Tas tiks samazināts visās profesijās strādājošajiem, daļēji skarot arī policistus, skolotājus, veselības aprūpes darbiniekus. Premjers iepriekš uzsvēra, ka šis lēmums attiecas uz visu valsts pārvaldi, tostarp arī ministriem un Saeimas deputātiem, kam arī, sākot no janvāra, algas būs par 15% mazākas nekā patlaban.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!