Ministru prezidents Ivars Godmanis pirmdien valdības sēdē akcentēja, ka nekādu papildus tēriņu ārpus tiem, kas paredzēti 2008.gada budžetā, nebūs. Arī līdzekļi iespējamo referendumu rīkošanai tiks meklēti esošā budžeta ietvaros, lai nepalielinātu tēriņus.
Ministru prezidents saviem kolēģiem valdības sēdē norādīja, ka "2008.gadā viss notiek tikai budžetā. Tikko, ka iesim pāri, tā lādei vāks ir vaļā. Viss notiek tikai budžetā, neskatoties uz visiem referendumiem," paudis Godmanis.

Par iespējamiem budžeta grozījumiem, ne tikai attiecībā uz potenciālajiem referendumiem, bet arī citiem jautājumiem, valdība lems ne ātrāk kā 1.aprīlī. tad ministri skatīs 2008.gada budžeta izpildi pirmajos trijos mēnešos, kā arī to, cik sekmīgi tiek iekasēts Pievienotās vērtības nodoklis, akcīzes nodoklis un citi maksājumi.

Jau ziņots, ka Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) vāks parakstus referenduma ierosināšanai par tautas tiesības atlaist Saeimu. Savukārt Aigara Štokenberga organizācija "Cita politika" pirmdien CVK plāno iesniegt savāktos parakstus referenduma rosināšanai par izmaiņām likumā "Par valsts pensijām", nodrošinot minimālo pensiju vismaz iztikas minimuma līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!