Iespējams, ka pēc otrdien notikušajiem grautiņiem turpmāk Vecrīgā protesta akciju un demonstrāciju rīkošana vairs nebūs pieļaujama, trešdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" pauda premjers Ivars Godmanis (LPP/LC).

Viņš gan piebilda, ka galavārds šajā jautājumā būs jāsaka Valsts policijai.
Premjers uzsvēra, ka otrdienas nemieros policijai bijis grūti pretoties nemierniekiem Vecrīgas šauro ielu dēļ, un likumsargi triecienu uzņēma uz sevi. "Jebkādi pārmetumi policijai tiks noraidīti. Tāpēc, ka policija uzņēmās sitienu uz sevi," viņš norādīja.

Premjers arī norādīja, ka ikvienam, kurš piedalījies grautiņos būs jāuzņemas atbildība par notikušo. "Tas nebūs tā, ka šie noziegumi paies nesodīti (..) Pirmo reizi ir notikuši masu nemieri," atzīmēja premjers.

Attiecībā uz citām iespējamajām pārmaiņām nekārtību novēršanā demonstrāciju laikā Godmanis pauda, ka "policija lietos visus iespējamos tehniskos līdzekļus, lai nepieļautu masu nekārtību atkārtošanos".

Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis šādu Godmaņa priekšlikumu atzina par pamatotu. "Vecrīga ir pilnīga nepiemērota vieta," uzsvēra VP priekšnieks. Viņš norādīja, ka kritiskā brīdī tur nevienam nav nekāda atkāpšanas ceļa, jo Vecrīgas ielas ir šauras un tas rada briesmas.

Jau vēstīts, ka otrdienas vakarā miermīlīgā demonstrācija Doma laukumā pie Saeimas pārauga vardarbībā. Vairāki simti protestētāji, pārsvarā agresīvi noskaņoti jaunieši, apmētāja Saeimas ēku un policistus ar pudelēm, bruģakmeņiem un citām mantām un lietām, kas bija pa rokai. Sadursmes starp policistiem un nemierniekiem izcēlās arī citviet Jēkaba ielā, kā arī Smilšu ielā, Doma laukumā un pie Līvu laukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!