Uzņēmējs Jevgeņijs Gombergs ierosina papildināt Pieminekļu padomē jau atbalstīto bijušā Rīgas mēra Džordža Armisteda (1847-1912) pieminekli, piedāvājot maza krūšutēla vietā uzstādīt Armisteda un viņas sievas figūras dabiskajā izmērā.
Gombergs portālam “Delfi” pavēstīja, ka savu ierosinājumu rakstiski izteicis Rīgas mēram Aivaram Aksenokam. Domē portāls “Delfi” uzzināja, ka Gomberga vēstule saņemta jūnija sākumā un nodota izskatīšanai Pieminekļu padomes priekšsēdētājam Ojāram Spārītim.

Pirmais projekts, ko jau atbalstījusi Pieminekļu padome, paredzēja uzstādīt krūšutēlu uz granīta postamenta parkā pretim Operai un Latvijas Universitātei. Uzņēmējs pavēstīja, ka jaunais projekts paredz jau divas figūras dabiskajā izmērā. Uzņēmējs piedāvā arī sešas iespējamas uzstādīšanas vietas – trīs vietas parkā starp operas ēku un Universitāti un trīs vietas Kaļķu ielā pie viesnīcas “De Rome”.

“Starp citu, skulptors Andris Vārpa izgatavojis krūšutēlu, un jau “piemērījis” to Strēlnieku ielā,” atzīmē Gombergs. Iespējams, arī šīs jau gatavais krūšutēls tiks izmantots. Uzņēmējs Gombergs jau atjaunojis par saviem līdzekļiem Pētera I pieminekli, par kura uzstādīšanu dome nespēja vienoties, un tādēļ skulptūra pašlaik atrodas Gombergam piederošas ēkas pagalmā Brīvības ielā. Viņš arī atjaunojis pieminekli Barklajam de Tolli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!