Satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs pieprasījis paskaidrojumus no valsts a/s "Latgales ceļi" par ūdensmotocikla iegādi. "Latgales ceļu" prezidentam Ilgvaram Muzikantam, kā arī valsts a/s "Autoceļu direkcija" ģenerāldirektoram Olafam Kronlakam un Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta direktoram Tālim Straumem adresētajā vēstulē ministrs norāda, ka "Latgales ceļu" valsts pilnvarnieki ir atklājuši un informējuši par šīs uzņēmējsabiedrības veikto nelietderīgo pirkumu, proti, ka par 5750 latiem Rēzeknes filiālei iegādāts ūdens motocikls.
"Latgales ceļi" valsts pilnvarnieki uzdevuši uzņēmējsabiedrības vadībai realizēt nelietderīgi iegādāto ūdens motociklu par cenu, kas nav mazāka par iegādes cenu. "Uzskatu, ka situācijā, kad valstī katastrofāli trūkst līdzekļu autoceļu un tiltu uzturēšanas vajadzībām, šī "Latgales ceļu" vadības rīcība ir bezatbildīga un nekaunīga," atzīst Gorbunovs.

Ministrs "Latgales ceļu" prezidentam Muzikantam lūdz rakstiski paskaidrot, kādus autoceļu un tiltu remonta un uzturēšanas darbus uzņēmējsabiedrība veic ar ūdens motocikla palīdzību. Kādas iepriekšminēto darbu tehnoloģijas ir izraudzītas par pamatu tam, lai iegādātos dārgu sportam un atpūtai paredzētu ūdens transporta līdzekli. Savukārt a/s "Autoceļu direkcija" ģenerāldirektoram Kronlakam satiksmes ministrs lūdz rakstiski paskaidrot, kādus ar ūdens motocikla palīdzību veiktos darbus, par kādiem izcenojumiem un par kādu kopējo summu uzņēmējsabiedrība ir apmaksājusi "Latgales ceļiem" no Valsts autoceļu fonda.

Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta direktoram Tālim Straumem Gorbunovs lūdz nedēļas laikā izstrādāt un iesniegt ministram priekšlikumus, kā nodrošināt Valsts autoceļu fonda līdzekļu lietderīgu izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!