Rīgas domes Dzīvojamo telpu izīrēšanas komisija nolēmusi noņemt dienesta dzīvokļa statusu bijušā izglītības ministra Kārļa Greiškalna mājoklim Valdemāra ielā, kas ļauj nodot to privatizācijai, informēja komisijas pārstāvis Andris Kravalis.
Kā Kārlis Leiškalns tika pie dzīvokļa Rīgas centrā?

Kā pastāstīja Kravalis, lēmums noņemt dienesta dzīvokļa statusu pieņemts, jo Greiškalns savā nozarē nostrādājis vairāk nekā desmit gadus. Latvijas Televīzija pirmdienas vakarā ziņoja, ka attiecīgu ierosinājumu parakstījis iepriekšējais izglītības un zinātnes ministrs Juris Radzevičs (LPP), kuram Greiškalns bijis padomnieks.

Radzevičs gan atturējās skaidrot sava ierosinājuma iemeslus.

Kravalis skaidroja, ka iespēju pašvaldības atbildīgajai institūcijai noņemt dienesta dzīvokļa statusu paredz likums "Par dzīvojamo telpu īri".

Savukārt kritēriju, ka dienesta statusu var noņemt, ja dzīvokļa īrnieks savā nozarē nostrādājis vairāk nekā desmit gadus, izvirzījusi Dzīvojamo telpu izīrēšanas komisija. Tāds esot bijis spēkā arī padomju laikos, skaidroja Kravalis.

Ierēdnis pastāstīja, ka jautājums izskatīts, pamatojoties uz Greiškalna un izglītības un zinātnes ministra lūgumu noņemt dzīvoklim dienesta statusu. No septiņiem deputātiem, kuri katrs pārstāv savu partiju, uz sēdi nav ieradies viens, bet no klātesošajiem sešiem pieci nobalsojuši "par", viens - "pret" dienesta dzīvokļa statusa noņemšanu Greiškalna dzīvoklim.

Nosaukt Greiškalna dzīvokļa aptuveno vērtību un lielumu Kravalis atturējās.

Kā norādīja Kravalis, gada laikā komisija dienesta statusu noņēmusi pavisam 57 dzīvojamajām telpām - dzīvokļiem un kopmītnēm. "Uzskatu, ka cilvēki, kas savā nozarē tik ilgi strādājuši, ir to nopelnījuši," sacīja ierēdnis.

Viņš norādīja, ka dienesta dzīvokļus iepriekš pārsvarā saņēmuši Iekšlietu ministrijas, Aizsardzības ministrijas un tiesu sistēmas darbinieki. Pašlaik dienesta dzīvokļu piešķiršana ir pārtraukta.

Greiškalns ir pārliecināts, ka viņa devums izglītībā un zinātnē bijis nozīmīgs - viņa laikā paaugstinātas pedagogu algas un sākta skolu siltināšanas programma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!