Foto: LETA

Eiropas Parlamenta (EP) pieņemtā rezolūcija saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu nav viennozīmīgs dokuments, piektdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Viņš uzsvēra, ka pietrūcis skaidrojuma par EP deputātes Ivetas Grigules (ZZS) lēmumu balsot pret šo rezolūciju, taču eksperti minējuši, ka dokuments nav viennozīmīgs.

"Visticamāk, labākais būtu bijis atturēties," minēja Tavars.

Balsošanas motīvi ir vairāk jāskaidro, lai nav spekulāciju, uzsvēra Tavars.

Ziņots, ka EP deputāte Grigule kopā ar politiķiem Andreju Mamikinu (S) un Tatjanu Ždanoku nobalsojusi pret EP pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu.

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) minējis, ka Griguli varētu izslēgt no partijas, taču vēlāk noskaidrojās, ka tam nav atbalsta.

Rezolūcijā uzsvērts, ka Eiropas Savienībai (ES) jānovērš dezinformācijas kampaņas un propaganda no tādām valstīm kā Krievija un nevalstiskajiem grupējumiem kā "Daesh", "Al-Qaeda" un citām vardarbīgām džihādistu teroristu organizācijām.

Ziņojumā norādīts, ka naidīgā propaganda pret ES un tās dalībvalstīm cenšas sagrozīt patiesību, sēt šaubas, šķelt dalībvalstis, panākt stratēģisku plaisu starp ES un tās partneriem Ziemeļamerikā, paralizēt lēmumu pieņemšanas procesu, diskreditēt ES iestādes un raisīt bailes un nedrošību ES iedzīvotāju vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!