Foto: LETA
Zāļu ražotāja AS "Grindeks" valdes priekšsēdētāja amatam izvēlēts Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra vietnieks politikas īstenošanas jautājumos Juris Bundulis, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Bundulis savulaik jau strādājis "Grindekā" - viņš bijis kompānijas mārketinga un tirdzniecības direktors un zinātnisko pētījumu un attīstības direktors, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Valsts pārvaldē Bundulis darbojas kopš 1999.gada - vispirms kā Labklājības ministrijas, tad Veselības ministrijas Farmācijas departamenta direktors. Vēlāk viņš bijis Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieks politikas īstenošanas jautājumos.

Līdz Latvijas neatkarības atjaunošanai Bundulis strādājis pētniecības jomā.

Kā ziņots, "Grindeks" vadītājs Jānis Romanovskis pēkšņi atstāja amatu 24.novembrī, valdei iesniedzot atlūgumu pēc paša vēlēšanās. Rīcības iemesli netika paskaidroti.

"Grindeks" padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja, ka Romanovska vietā tiek izvērtēti vairāki varianti, taču patlaban padome koncentrējas uz vienu kandidātu no farmācijas nozares. "Cilvēkus ārpus farmācijas vairs neapsvērsim," piebilda Lipmans.

Līdz tālākiem lēmumiem "Grindeks" valde turpina darbu līdzšinējo valdes locekļu sastāvā - finanšu un administratīvais0 direktors Vadims Rabšs un gatavo zāļu formu ražošanas direktors Lipmans Zeligmans.

Kā ziņots, "Grindeks" peļņa šā gada pirmajos deviņos mēnešos bijusi 5,85 miljoni latu, kas ir par 12,5% jeb 650 000 latu vairāk nekā pērn. Savukārt koncerna apgrozījums deviņos mēnešos bijis 48,9 miljoni latu, kas ir par 4,3% jeb diviem miljoniem latu vairāk nekā pērn.

Biznesa žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un biržas 2011.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" AS "Grindeks" ar uzņēmuma vērtību 113,54 miljoni latu ierindota 18.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!