Foto: DELFI
"Nauda mīl klusumu," tik skopi nākotnes plānos dalās vairāku ar SIA "Gros Auto grupa" saistītu uzņēmumu jaunais īpašnieks. Divus uzņēmumus viņš ieguva vasarā, vienu – dažas dienas pēc iepriekšējā īpašnieka Gunvalža Groskopa nāves. Īpašnieku maiņai ir divas versijas: Groskops patiešām reāli pārdeva savus ar "Gros Auto grupu" saistītos uzņēmumus, vai arī tikai ar iesaistītajām pusēm zināmiem noteikumiem izdomāja shēmu, kā tos pasargāt, bet uzņēmēja aiziešana mūžībā šajā plānā ieviesa negaidītas korekcijas.

SIA "Gros Auto grupa" vienīgo īpašnieku Gunvaldi Groskopu 4. decembrī atrada mirušu ar šautu brūci. Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecināja, ka, iespējams, izdarīta pašnāvība.

Groskopa nāve raisīja jautājumus, kas notiks ar viņa uzņēmuma gandrīz 1,7 miljonus lielo nodokļu parādu – kas to mantos un atdos. Pētot, kas ar SIA "Gros Auto grupa" noticis pēdējā laikā, "Delfi" secina: tās darbība tika nevis attīstīta, bet drīzāk bremzēta – vairākas struktūrvienības tika pārceltas uz citiem ar to saistītiem uzņēmumiem, bet pats Groskops palika īpašnieks vienīgi pusotra miljona parāda apgrūtinātajai SIA "Gros Auto grupa".

Bija apņēmības pilns cīnīties

SIA "Gros Auto grupa" reģistrēta 1994. gada 9. februārī Mārupē, Zemzaru ielā 1. Tās vienīgais īpašnieks ir nu jau mirušais Gunvaldis Groskops. SIA nodokļu parāds atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta (VID) informācijai ir 1,68 eiro.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!