Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) izskatīšanai pēc būtības nav pieņēmusi tā dēvētajā Jūrmalgeitas lietā notiesātā bijušā Jūrmalas mēra Jura Hlevicka sūdzību, portālu „Delfi” informēja Ministru kabineta pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Inga Reine.
Savukārt Hlevicka advokāts Uldis Cakars sarunā ar portālu „Delfi" norādīja, ka 19.martā ECT pieņēmusi bijušā Jūrmalas mēra Hlevicka sūdzību. Advokātam adresētajā vēstulē norādīts, ka ECT sūdzību izskatīs cik ātri vien tas būs iespējams.

Advokāts norādīja, ka sūdzībai ir piešķirts reģistrācijas numurs.

Reine portālam „Delfi" norādīja, ka ECT no Latvijas valsts, pret kuru sūdzība vērsta, nekādi paskaidrojumi nav prasīti. Viņa norādīja, ka ECT nav vēl pieņēmusi lēmumu par lietas izskatīšanu.

Hlevickis ECT vērsies, jo krimināllietas iztiesāšanā pārkāpta Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību konvencija, kas paredz katra tiesības uz taisnīgu tiesu, kā arī Eiropas Padomes Krimināltiesību pretkorupcijas konvencija, kura nosaka, ka par koruptīvu darījumu uzskatāms tāds amata piedāvājums personai, kura šādu amatu ieņemt nevar.

Augstākās tiesas (AT) Senāta Krimināllietu departaments atstāja negrozītu Krimināllietu tiesu palātas spriedumu 2005.gada Jūrmalas pašvaldību vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā, kurā apsūdzēts bijušais Jūrmalas domes priekšsēdētājs Hlevickis (tolaik LPP), uzņēmējs Germans Milušs un deputāta kandidāts Volbrugs.

Jau ziņots, ka gan Zemgales apgabaltiesa 2007.gada martā, gan AT Krimināllietu tiesu palāta pērn janvārī Hlevicki, uzņēmēju Germanu Milušu un deputāta kandidātu Gvido Hariju Volbrugu atzina par vainīgiem kukuļa došanā Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam ("Mūsu zeme"), lai viņš domes priekšsēdētāja vēlēšanās nobalsotu par Hlevicki.

Hlevickim un Milušam piemērots piecu gadu cietumsods ar mantas konfiskāciju, Volbrugam trīs gadu brīvības atņemšana nosacīti ar trīs gadu pārbaudes laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!