Foto: LETA

Partijas "Vienotība" biedrs Hosams Abu Meri nolēmis nekandidēt pašvaldību vēlēšanās Rīgā, tostarp partijas iekšējo intrigu dēļ, apliecināja politiķis.

Viņš norādīja, ka šāds lēmums saistīts ar vairākiem jautājumiem, ar dažādiem procesiem un intrigām pirms vēlēšanām "Vienotības" Rīgas nodaļā. Šāds lēmums esot saistīts arī ar partijas saraksta izveidošanas procesu un citiem jautājumiem, skaidroja politiķis, kurš gan nevēlējās to komentēt sīkāk.

Vienlaikus Abu Meri uzsver, ka arī turpmāk paliks "Vienotības" partijas biedrs.

Par savu lēmumu politiķis informējis parijas līderi Solvitu Āboltiņu un citus kolēģus.

Vēstulē Abu Meri norāda, ka viņš ir vīlies saraksta sagatavošanas procesā un ierobežotajās iespējās piedalīties kampaņas pasākumos. Politiķis norāda, ka partijas saraksts pašvaldību vēlēšanām Rīgā tapa dažu cilvēku lokā, nebija iespēju to apspriest un izteikt domas.

"Sarakstu jau gatavu Rīgas nodaļas vadītājs atstāja uz galda pēc nodaļas kopsapulces, pats ātri pameta telpu, lai nodaļas biedri nepaspētu uzdot jautājumus. Protams, "lielajā" valdē saraksts tika automātiski apstiprināts bez diskusijām, tāpat kā iepriekš saraksta līdere. Arī kampaņas pasākumos redzams, ka piedalās tikai atsevišķi cilvēki - saraksta līderi un tie, ko saraksta līderi uzaicina. Domāju, ka nav nodrošinātas vienādas publicitātes un līdzdalības iespējas visiem Rīgas nodaļas deputātu kandidātiem," saka Abu Meri.

Viņam šobrīd radušās šaubas par "Vienotību" kā spēcīgāko un saliedētāko partiju, jo partijas biedru iekšējā sarakstē priekšvēlēšanu periodā vērojama neapmierinātība un Rīgas domes vēlēšanas pavada intrigu ēna.

"Bet atklātas diskusijas nesākas, notiek aizmuguriska aprunāšana. Katrs izsaka savu neapmierinātību, atbildes neseko. Daudziem biedriem arī bail izteikties sarakstē, lai gan zinu, ka daudziem būtu, ko teikt vai ieteikt. Šobrīd valdošais viedoklis ir, ka pretēji viedokļi netiek uzklausīti, un tie, kas atļaujas tādus paust, tiek noniecināti. Vienmēr esmu zinājis, ka demokrātijas izpausme ir viedokļa brīvība, un "Vienotība" vienmēr arī bijusi demokrātiju aizstāvoša un demokrātiska. Līdz šim brīdim, kad saistībā ar Rīgas vēlēšanām rodas ļoti nepatīkamas sajūtas. Vienmēr esmu bijis par atklātību un drosmīgu viedokļa paušanu un citu viedokļu respektēšanu," raksta Abu Meri.

Abu Meri radusies sajūta, ka "Rīgas saraksta līderi par cienījamiem uzskata vispirms sevi un tad tos, kuri viņiem patīk, nevērtējot pārējo partijas biedru personības un pienesumu". "Domāju, lielā mērā Rīgas saraksta līderu augstprātība un nevēlēšanās ieklausīties citos atspoguļojas arī partijas zemajos reitingos."

Vienlaikus viņš norāda, ka "Vienotībai" joprojām ir iespējas būt spēcīgākajai un demokrātiskākajai partijai, tāpēc kā partijas biedrs viņš sola darīt visu, lai tā tāda būtu. "Uzskatu, ja partijā darbojas tādas autoritātes kā Solvita Āboltiņa, Valdis Dombrovskis, Sandra Kalniete, Kārlis Šadurskis, Artis Pabriks, Baiba Brigmane, Aigars Pētersons, Aleksejs Loskutovs un daudzi citi, kas ir arī manas autoritātes, tad "Vienotībai" tomēr ir iespējas saglabāt vienotas un demokrātiskas partijas tēlu."

Kā ziņots, partijas "Vienotība" valde marta vidū apstiprināja deputātu kandidātu sarakstu gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām Rīgā. Saraksta līdere ir Sarmīte Ēlerte, vēlēšanās kandidēs arī "Vienotības" Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks, partijas Rīgas programmas direktors Pēteris Viņķelis un Latvijas Automoto biedrības prezidents Juris Zvirbulis. "Vienotības" kandidātu vidū ir arī Ministru prezidenta padomnieks kultūras un politikas plānošanas jautājumos Ints Dālderis, Pasaules Dabas fonda valdes priekšsēdētājs Uģis Rotbergs un citi.

Sarakstā iekļauti arī daudzi pašreizējie domes deputāti - Baiba Brigmane, Ēriks Škapars, kurš ir arī Rīgas brīvostas valdes loceklis, Elmārs Vēbers, Valdis Gavars, Juris Viņķelis, kā arī Aigars Pētersons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!