Rīgas domes prezidijs ceturtdien iecēla 90 pilnvarniekus 46 Rīgas pašvaldības uzņēmējsabiedrībās. Sākotnēji bija paredzēts apstiprināt 98 pilnvarnieku pretendentus 51 Rīgas pašvaldības uzņēmējsabiedrībā, bet domes juridiskā pārvalde lūdza izsvītrot no lēmumprojekta piecus uzņēmumus, jo tie nebija iekļauti iepriekš izsludinātajā konkursā uz pašvaldības uzņēmumu pilnvarniekiem.
Rīgas pašvaldības bezpeļņas organizāciju SIA "Jaunība", SIA "Rīgas lombards", a/s "Aģentūra Rīga 800" un a/s "Rīgas starptautiskā autoosta", SIA "Getliņi-2" un a/s "Solo Rīga" pilnvarnieki tiks apstiprināti amatos pēc konkursa izsludināšanas, kas varētu notikt tuvākajās dienās.

Savukārt SIA "Bolderājas poliklīnika" ir nepieciešami divi pašvaldības pilnvarnieki, bet ar minēto lēmumu tiek iecelts tikai viens pilnvarnieks. Tādēļ arī uz otra pilnvarnieka vietu tiks izsludināts konkurss.

Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs žurnālistiem pēc lēmuma pieņemšanas skaidroja, ka pilnvarnieku darbs pašvaldības uzņēmējsabiedrībās tiks stingri kontrolēts. Bojārs parakstīs katru pilnvarojuma uzdevumu, kā arī pilnvarniekiem par savu darbu būs regulāri jāziņo Rīgas domes prezidijam.

Bojārs sacīja, ka viņš nedomā, ka visi apstiprinātie pretendenti ir speciālisti nozarē, kurā strādā uzņēmējsabiedrība, taču liela daļa no šiem pilnvarniekiem ir bijušie domes deputāti un "labi pārzina domes saimniecību".

Algu apjoms pilnvarniekiem, pēc Bojāra teiktā, ir noteikts, ņemot vērā uzņēmuma specifiku, apgrozījumu, atbildību un strādājošo skaitu, tādēļ viņš neuzskata, ka atalgojums ir pārāk liels.

31 no pašvaldības uzņēmējsabiedrībām ir noteikts augstākais pilnvarnieka atalgojums, kādu likums nosaka - 400 latu, lai gan iepriekšējiem pilnvarniekiem šāds atalgojums bija tikai divās uzņēmējsabiedrībās. Pašvaldības uzņēmumi tika iedalīti lielos un vidējos, kā arī mazos uzņēmumos, un pilnvarnieku atalgojumi ir noteikti 50, 100, 150, 200 un 400 latu apjomā, ne vairāk.

Rīgas dome no amatiem ir atcēlusi 70 līdz šim Rīgas pašvaldības uzņēmumos strādājušos pašvaldības pilnvarniekus. Pilnvarniekus no amatiem atcēla, jo liela daļa no esošajiem pilnvarniekiem bija no iepriekšējā sasaukuma Rīgas domes

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!