Vairāki Vecāķu iedzīvotāji oktobra sākumā ievērojuši, ka Piejūras dabas parkā plānots nelikumīgi nocirst gandrīz 300 priedes, un, savlaicīgi paziņojot par to Rīgas domei, palīdzēja novērst nelikumību, informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļa.
Iedzīvotāji ievērojuši, ka "Piejūra" aptuveni 30 metrus platā joslā gar Kāpu prospektu posmā no Saulgriežu ielas līdz Selgas ielai gandrīz 300 priedes ir iezīmētas veidā, kādā atzīmē ciršanai paredzētos kokus.

Iedzīvotāji par novērojumu informēja vicemēru Jāni Birku, kurš pateicas Vecāķu iedzīvotājiem par modrību un palīdzību, nepieļaujot nelikumīgu koku izciršanu īpaši aizsargājamā dabas teritorijā.

Kā tika noskaidrots, ne Rīgas domes Vides departaments, ne Valsts mežu dienesta Babītes mežniecība nav saskaņojusi koku ciršanu šajā teritorijā.

Par notikušo nekavējoties tika ziņots Pašvaldības policijai, kā arī zemes gabala apsaimniekotājam Rīgas meža aģentūrai, uzdodot regulāri apsekot minēto teritoriju un nepieļaut iespējamās turpmākās nelikumības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!