Foto: Publicitātes foto
Projekta "Plūdu risku samazināšana Carnikavas novadā" īstenošanai no Eiropas Reģionālās attīstības fonda piešķirti papildu 2,7 miljoni eiro. To paredz 28. decembrī parakstītā Carnikavas novada domes un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vienošanās par grozījumiem projekta īstenošanā.

Grozījumi nosaka, ka projekta kopējā summa, kas līdz šim bija apstiprināta 1 133 309,29 latu apmērā, ir palielināta līdz 3 074 180 latiem jeb 4 374 164,06 eiro, un to pilnībā sedz Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Projekts jaunajā redakcijā paredz no plūdiem pasargāt 5140 iedzīvotājus 437 hektāru lielā teritorijā. Projekta gaitā tiks izbūvēti šādi dambji: D4 Siguļu aizsardzībai, D8 Garupes aizsardzībai un D9 bijušās dārzkopības sabiedrības "Saule" teritorijā.

Tāpat tiks izbūvētas slūžas uz Dzirnupes, kā arī krasta stiprinājums pie Carnikavas ciema notekūdeņu attīrīšanas iekārtām.

Projekta īstenošanas termiņš ir pagarināts līdz 2015. gada 1. oktobrim. Nākamajā plānošanas periodā pašvaldība gatavojas strādāt arī pie tā, lai piesaistītu līdzekļus papildu Gaujas krasta stiprinājumu izveidošanai, kā arī no plūdiem pasargātu teritoriju "Cēlāji".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!