Foto: DELFI

Nodrošinājuma valsts aģentūru (NVA), iekšlietu ministra pakļautībā esošo valsts pārvaldes iestādi, tuvākajos gados gaida jauni izaicinājumi. Lai tos pārvarētu, nepieciešama profesionāla komanda. Iekšlietu ministrija (IeM) tuvākajā laikā starp nozares darbiniekiem meklēs jauno NVA vadītāju, portālu "Delfi" informēja IeM pārstāvis Māris Zariņš

"Šobrīd man uz galda atrodas esošā NVA vadītāja Ivanova atlūgums, kuru esmu pieņēmis, un vienlaikus esmu uzdevis saviem darbiniekiem sagatavot scenārijus, kā mēs tiekam pie jauna NVA vadītāja vistuvākajā laikā. Steidzamība saistīta ar valdībā akceptētiem iekšlietu nozares finanšu un investīciju pieprasījumiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam un Valsts policijai. Tas nozīmē, ka ir daudz darāmā jau tūlīt. Šobrīd ir nepieciešams tāds NVA vadītājs, kurš tiks galā ar visiem izaicinājumiem – gan valsts mēroga investīciju plānu, gan Meroni lietas aktīvu administrēšanu un citiem svarīgiem iekšlietu nozares izaicinājumiem," teicis iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (PCL/KPV LV).

Tuvākajā laikā ministrija NVA vadītāju plāno meklēt starp nozares darbiniekiem, lai kandidātam jau būtu izpratne, kā funkcionē nozare un dienesti. "Ja izrādīsies, ka atbilstošu kandidātu nav iespējams atrast, tad tiks sludināts konkurss vai pieaicināta profesionāla personāla atlases kompānija," vēstīja ministrijas pārstāvis Zariņš.

NVA nodrošina IeM un tās padotībā esošo iestāžu darbību nekustamo īpašumu, publisko iepirkumu un valsts materiālo rezervju jomā. Tāpat aģentūra veic arī normatīvajos aktos noteiktās darbības ar lietiskajiem pierādījumiem un arestēto mantu un administratīvo pārkāpumu lietās izņemto mantu un dokumentiem, kā arī normatīvajos aktos noteiktās darbības ar ieročiem, munīciju, to sastāvdaļām un speciālajiem līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!