Foto: DELFI

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis atzinis, ka Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža lēmums īstenot vērienīgu Valsts policijas augstākā līmeņa vadības rotāciju ļaus uzlabot policijas darba efektivitāti un caurskatāmību, informē iekšlietu ministra preses dienests.

"Darbinieku rotācijas princips ir viens no efektīvākajiem instrumentiem, lai uzlabotu Valsts policijas struktūrvienību darbības efektivitāti un caurskatāmību. Apzinoties to, ka līdz koncepcijas pieņemšanai un ieviešanai vēl ir ilgs laiks, apsveicama ir Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža iniciatīva veikt atsevišķu augstākā vadības līmeņa darbinieku rotāciju," norāda iekšlietu ministrs.

Valsts policijā trūkst profesionālu un pieredzējušu darbinieku, tāpēc strādājot pie Valsts policijas attīstības koncepcijas, kas ir viena iekšlietu ministra prioritātēm, kā viens no policijas darbības efektivitātes uzlabošanas līdzekļiem tika identificētas darbinieku rotācijas, atzīst Kozlovskis.

Ministrs uzskata, ka šāda prakse ļaus īstenot un arī novērst ikdienas rutīnas veidošanos un nodrošinās caurskatāmu un efektīvu sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!