Foto: LETA
Drošības iestādēm nav informācijas, ka 16.martā, kad Rīgā publiskos pasākumos tiks pieminēti leģionāri, gaidāmas kādas provokācijas, taču nevarot izslēgt atsevišķu indivīdu vai grupu darbības.

Tā trešdienas vakarā Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" pavēstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

"Pēc pēdējas informācijas, kas ir manā rīcībā, provokācijas nav plānotas. Mēs nevaram izslēgt kādu atsevišķu ekstrēmistiski noskaņotu indivīdu vai grupu provokācijas šajā dienā. Esmu jau minējis, ka ir papildināts melnais saraksts ar atsevišķām personām, kas nav vēlamas šajā dienā, un robežsardze strādā pie tā, lai viņas neielaistu valstī. Ceru, ka pasākums būs tikpat mierīgs kā iepriekšējos gadus," sacīja Kozlovskis.

Ministrs skaidroja, ka minētie 1200 policistu, kas nodrošinās kārtību piektdien, visi nebūs lokalizēti vienā vietā, bet uzraudzīs kārtību visā Rīgas reģionā.

"Skaitlis ir aptuvens, protams, tas nenozīmē, ka 1200 policisti būs tieši pie Brīvības pieminekļa. Tas ir sabiedriskās kārtības nodrošināšanai Rīgas reģionā, bet skaidrs, ka lielāka koncentrācija būs pie Brīvības pieminekļa," sacīja ministrs.

Jau ziņots, ka 16.martā pieteikti vairāki pasākumi, tostarp arī gājiens pēc dievkalpojuma baznīcā uz Brīvības pieminekli, lai noliktu ziedus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!