Foto: LETA

Reaģējot uz Valsts kontroles (VK) nesen publiskotajiem secinājumiem par piemaksām Valsts policijas (VP) un Valsts robežsardzes amatpersonām, Iekšlietu ministrija IeM norāda, ka jau no 2020. gada oktobra nodrošināta koriģēto piemaksu apmēra noteikšanas algoritmu amatpersonām, kā arī veikts pārrēķinu par jau aprēķinātajām piemaksām, portāls "Delfi" uzzināja IeM.

Ministrijā norādīja, ka no 2020.gada 1.oktobra tika ieviests precizētais algoritms atbilstoši VK secinājumiem. Pārrēķins tika veikts 449 VP amatpersonām un 576 Valsts robežsardzes amatpersonām.

Revīzijas laikā pagājušajā gadā tika konstatēts, lai arī VP un Valsts robežsardzes izmantotā piemaksu apmēra noteikšanas kārtība paredzēja detalizētu nostrādātā laika uzskaiti, kad amatpersona, pildot dienesta pienākumus, atradusies tiešā saskarē ar Covid-19 inficētām, iespējami inficētām vai riska grupas personām, aprēķinam tika izmantots algoritms, kas nenodrošināja piemaksu apmēra noteikšanu proporcionāli īpašajos apstākļos faktiski nostrādātajam laikam.

Pieprasot finansējumu piemaksām turpmākam laika periodam (par laika posmu jau no 2020. gada 1. oktobra), IeM mainīja piemaksu aprēķina algoritmu atbilstoši VK secinājumiem un piemaksa tika aprēķināta un izmaksāta taisnīgi. Revīzijas ziņojumā VK atzina, ka ieteikums ir ieviests jau revīzijas laikā.

Jau vēstīts, ka pandēmijas laikā ne visiem policistiem un robežsargiem prēmijas izmaksātas taisnīgi, secināts VK revīzijas ziņojumā.

VK konstatējusi gadījumus, kad amatpersona par vienādu īpašajos apstākļos nostrādāto stundu skaitu, ir saņēmusi pat desmit reizes lielāku piemaksu nekā cita amatpersona par tādu pašu ieguldījumu.

Jau ziņots, ka policija un robežsardze, kā arī pašvaldības policija ir galvenās iestādes, kuras nodarbojas ar Covid-19 ierobežojumu ievērošanas kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!