Foto: DELFI

Iekšlietu ministrija (IeM) izskatīšanai valdībā sagatavojusi regulējumu par kārtību, kādā sniedz atbalstu terora aktā cietušajiem.

Instrukcija nosaka kārtību, kādā Valsts drošības dienests (VDD) kā Latvijas kontaktpunkts terorismā cietušajiem sniedz informāciju par pieejamo atbalstu Latvijas teritorijā vai citas Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts teritorijā notikušajā terora aktā cietušajiem.

Ja terora akts ir noticis Latvija teritorijā un par to ir sākts kriminālprocess, VDD papildus Kriminālprocesa likumā paredzētās informācijas sniegšanai sniedz informāciju terora aktā cietušajiem par pieejamo bezmaksas informatīvo tālruni 116006, pa kuru var saņemt emocionālo, psiholoģisko atbalstu un informāciju par tiesībām kriminālprocesā, tiesībām uz kaitējuma atlīdzību un valsts kompensāciju.

Tāpat VDD šādā gadījumā sniegtu informāciju par tīmekļa vietni "www.cietusajiem.lv".

Ja terora akts ir noticis Latvijas teritorijā un tajā ir cietuši trešo valstu valstspiederīgie, VDD par to informē Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu un Valsts policiju (VP).

Ja terora akts ir noticis citas ES dalībvalsts teritorijā un VDD rīcībā ir nonākusi informācija par Latvijas valstspiederīgajiem, kuri ir cietuši minētajā terora aktā, šādu informāciju nodod Ārlietu ministrijas Konsulārajam departamentam un VP.

VDD nodrošina operacionālu informācijas apmaiņu par terora aktā cietušajiem ar citu ES dalībvalstu kontaktpunktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!