Pēc vairākām veiksmīgi aizvadītām spēlēm pasaules čempionātā hokejā apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakcija ierosina Triju Zvaigžņu ordeņa domei apbalvot ar augstāko valsts apbalvojumu Latvijas izlases hokejistus un trenerus.
"Tēvzemieši" šādu ierosinājumu izteikuši, ņemot vērā izlases rezultātu pasaules čempionātā, īpaši Latvijas - Krievijas spēlē parādīto neatlaidību un drosmi. Vērā jāņem arī Latvijas tēla popularizēšana, žurnālistus pēc TB/LNNK frakcijas sēdes informēja tās vadītājs Andrejs Požarnovs.

Kā zināms, TB/LLNK savulaik konsekventi balsoja pret Latvijas pilsonības piešķiršanu par īpašiem nopelniem, tajā skaitā arī izlases hokejistiem.

Požarnovs paskaidroja, ka toreiz TB/LNNK nesaskatīja hokejistu īpašos nopelnus, bet šajā čempionātā hokejisti nopelnus pierādījuši.

Ar aicinājumu piešķirt Triju Zvaigžņu ordeņus visiem izlases hokejistiem pagājušās nedēļas nogalē vienprātīgi nāca klajā abu lielāko Latvijas dienas laikrakstu "Dienas" un "Neatkarīgās Rīta Avīzes" (NRA) komentētāji.

"Šīs spēles dēļ Latvija jūk prātā. Šīs spēles dēļ Latvija neguļ un gavilē.. Tieši tāpēc arī hokejistiem pienākas ne tikai banku piesolītās naudas prēmijas, bet arī ikviens no vīriem, kas kaldināja šo lielisko uzvaru, ir pelnījis Triju Zvaigžņu ordeni. Bez ironijas. Un "labas raudzes", jo to, ko divarpus stundās paveica hokejisti, politiķiem pat desmit gados nav izdevies sasniegt," rakstīja "Diena", norādot, ka uzvara pār Krieviju pielīdzināma brīnumam, kas ir nākamais pēc valstiskās neatkarības atgūšanas pirms desmit gadiem.

"Latvijas hokeja izlase ir pelnījusi Triju Zvaigžņu ordeņus. Visi kā viens, kuriem vēl to nav. Jo Latvijas hokeja izlase Latvijas vārdu pasaulē ir iznesusi spilgtāk nekā Ārlietu ministrija. Reālas sabiedrības integrācijas labā izdarījusi vairāk nekā jebkurš integrācijas birojs," rakstīja NRA.

Ierosinājumu piešķirt valsts augstāko apbalvojumu ordeņa domei var pieteikt katrs Latvijas pilsonis. Dome ierosinājumus izskata, bet savus lēmumus komentēt tai nav pienākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!