Trešdien, 11.novembrī, daudzās Latvijas pilsētās notika lāpu gājieni, kas pulcēja tūkstošiem cilvēku. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu emocionālos video no lāpu gājieniem Liepājā, Daugavpilī un Jelgavā, kā arī foto un video atskatu uz notikumiem Rīgā.

Liepājā, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad Lāčplēša dienas lāpu gājiens sākās nesen atjaunotajā Jāņa Čakstes laukumā un tā iesākumā notika svētku koncerts, kurā ar patriotisku dziesmu programmu uzstājās Liepājas teātra aktieri. Lāpu gājiens noslēdzās Liepājas Ziemeļu kapos pie Brīvības cīnītāju pieminekļa, kur notika piemiņas pasākums.

Daugavpilī pieminot Latvijas valsts armijas uzvaru pār Rietumkrievijas brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku, tūkstošiem cilvēku piedalījās Lāčplēša dienas lāpu gājienā. Vairākus kilometrus garajā lāpnešu kolonnā bija pārstāvēta gan Daugavpils, gan Daugavpils novada pašvaldība, pagasti, zemessargi, robežsargi, jaunsargi, policija, kultūras, pašvaldības un valsts iestādes, izglītības iestādes un studenti, vēsta aģentūra LETA.

Kupls dalībnieku pulks devās arī lāpu gājienā pa Jelgavas ielām.

Arī Rīgā Lāpu gājiens pulcēja iespaidīgu dalībnieku pulku.

Tāpat jau kopš trešdienas dienas vidus ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis bija aicināts nolikt svecīti pie Rīgas pils, kur Lāčplēša dienas vakarā zaigoja tūkstošiem svecīšu liesmiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!