Foto: "6 Senses" International Preschool/Privātais arhīvs
Pirmdien, 30. septembrī Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē par domes priekšsēdētāja pirmo vietnieku tika ievēlēts deputāts Andris Ceļmalnieks, portālu "Delfi" informēja Ķekavas novada domes pārstāve Vineta Vītoliņa.

Līdzšinējais domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aigars Vītols 29. septembrī iesniedza iesniegumu par atkāpšanos no amata. Balstoties uz šī iesnieguma pamata, dome pirmdien pieņēma lēmumu par atbrīvošanu no amata.

Šobrīd Andris Ceļmalnieks darbojas domes Finanšu komitejā, kā arī Izglītības, kultūras, sporta un tūrisma komitejā. Tāpat viņš turpinās pildīt arī Daugmales pamatskolas direktora pienākumus.

Jau ziņots, ka KNAB piektdien aizturējis Vītolu. KNAB informēja, ka piektdien aizturējis kādu Ķekavas novada pašvaldības amatpersonu un arī fizisku personu par iespējamu kukuļošanu saistībā ar būvdarbu veikšanu.

Kriminālprocess sākts šī gada 12. augustā pēc Krimināllikuma 320. panta trešās daļas, proti, par kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Ķekavas novada pašvaldības amatpersona, iespējams, pieprasīja uzņēmējam kukuli 30 000 eiro apmērā, lai uzņēmējs saņemtu pēdējo maksājumu no Ķekavas novada pašvaldības par būvdarbu veikšanu projekta ietvaros, informēja KNAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!