Foto: LETA
Pirmdien prokuratūra uzsākusi kriminālvajāšanu pret kādu vīrieti par seksuālu vardarbību pret mazgadīgām personām, informēja Latvijas Republikas Prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors, izvērtējot kriminālprocesa materiālus krimināllietā, ir pieņēmis lēmumu par kāda vīrieša saukšanu pie kriminālatbildības par vardarbīgu dzimumtieksmju apmierināšanu pretdabiskā veidā ar mazgadīgām personām, lietojot vardarbību, draudus, kā arī izmantojot šo personu bezpalīdzības stāvokli, informēja Sutugina. Tāpat apsūdzētais saukts pie kriminālatbildības par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo.

Jau ziņots, ka pagājušā gada augustā policija aizturēja 20 gadus vecu vīrieti par smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm daudzdzīvokļu namu kāpņutelpās Imantā un Zasulaukā. Patlaban Rīgas reģiona Kriminālpolicija savākusi nepieciešamos pierādījumus un liecības.

Ar kriminālprocesā veiktās ekspertīzes slēdzienu aizdomās turētais vīrietis atzīts par pieskaitāmu. Viņš sadarbojies ar izmeklēšanu un sniedzis liecības par izdarītajiem noziegumiem. Izmeklēšanā policija noskaidrojusi vēl divas noziegumu mēģinājumu epizodes, kas notikušas 2014. gada rudenī. Vīrietis līdzīgā veidā mēģinājis veikt seksuāla rakstura darbības ar mazgadīgām meitenēm, taču tas viņam nav izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!