Par informāciju, kas palīdzētu notvert tā dēvēto Imantas pedofilu, izsludinātā atlīdzība tā arī nevienam nav tikusi, otrdien ziņo laikraksts “Neatkarīgā”.

2014. gadā divas firmas solīja izmaksāt atlīdzību tam, kurš sniegs ticamu informāciju, kas palīdzētu notvert dzimumnoziedznieku.

Kamēr tika meklēts Imantas pedofils, atlīdzības solītājiem piepulcējās vēl divas kompānijas, bet tās apmērs palielinājās nu jau līdz 5000 eiro, atgādina laikraksts. Drīz vien pēc informācijas, ka par pedofila galvu tiek solīta gan naudas balva, gan 1500 eiro vērts abonements, kā atgādina laikraksts, izskanēja šaubas par neveiksmīgu mārketinga izmantošanu un savas atpazīstamības veidošanu, izmantojot sabiedrības bailes no pedofila.

Kopš pagājušā gada augusta Imantas pedofīls atrodas apcietinājumā, un šī informācija tika plaši izplatīta. "Neatkarīgā" nolēma pārliecināties, vai atlīdzības solītāji joprojām ir gatavi maksāt un ir pacentušies noskaidrot, kuram naudas balva un abonements pienāktos.

Laikrakstam zvanot vienam no naudas solītājiem uz uzziņu lapās pieejamo tālruņa numuru, klausulē ilgāku laiku skanējusi mūzika un vairākkārt tika atskaņots ierakstīts teksts. Kad beidzot atbildējis reāls cilvēks, pat nenoklausoties līdz galam, vīrietis pateicis: "es ar jums nerunāšu, rakstiet epastu, varbūt nākamās nedēļas laikā uz to atbildēs."

Divās citās firmās lūdza uz epastu atsūtīt tā cilvēka datus, kuram atlīdzība pienāktos. Laikraksta žurnālists Iebildis, ka atlīdzības solītājiem pašiem vajadzēja noskaidrot, vai atlīdzība naudā un graudā vispār kādam pienākas. Pretī atsanējis izbrīnīts jautājums: "vai tad pedofils jau noķerts?"

Vienā no firmām intervijā neslēpa, ka mainījušies īpašnieki un tagadējie neko nezina par iepriekšējo solījumiem. Vien potenciālie abonementa dāvinātāji atbildēja, ka neatsakās no dotā solījuma, un vēl vienas kompānijas pārstāve apliecināja, ka firma ir gatava maksāt apsolīto summu.

Šoreiz, kā raksta laikraksts, nauda paliek visu četru firmu rīcībā, jo policisti šādu atlīdzību nedrīkst pieņemt.

Jau ziņots, ka Imantas pedofilu policijai izdevies notvert 2015. gada augusta sākumā.

Policija varmāku meklēja vairāk nekā gadu. Imantas pedofilsnoziegumus pret trīs meitenēm pastrādāja Imantas mikrorajonā.

Pirmie Imantas pedofila noziegumi notika pērnā gada sākumā. Viens no tiem bija 2014. gada 14. martā ap pulksten 15, kad Imantas pedofils iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības.

Pēdējais noziegums notika 2014. gada 14. oktobrī, Zasulauka rajonā, kur seksuāli tika izmantota 13 gadus veca meitene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!