Foto: DELFI

Liepājniekam Normundam Saulem (47) zāļu pietiek vēl nedēļai. Lai apkarotu audzēju kaklā ar metastāzēm plaušās, kopumā vajadzīgi 56 885 eiro. Vēža ārstēšana atņēmusi garšu, taču ne dzīves sparu. Normundam ir trīs bērni. Valmierietei Inetai Arnoldei (63) vajag 117 000 eiro. Naudas zālēm pietiek nākamajām divām nedēļām. Inetai ir amiloidoze – ķermenis saražo par daudz olbaltumvielu un tās "aug" ap viņas sirdi. Biezā sirds spiež. Tā, it kā kāds viņu cieši apņemtu, nelaistu vaļā un atņemtu elpu. Arī Inetai ir trīs bērni. (Fotogrāfijā no kreisās puses Normunds, viņa dzīves biedrene Solvita un Ineta).

Gan Normundam, gan Inetai vajadzīgos medikamentus valsts neapmaksā, taču viņi abi vēlas ārstēties un dzīvot. Izredzes savākt vajadzīgo summu atkarīgas no līdzcilvēkiem, taču šoreiz "Ziedot.lv" vadība raugās skeptiski – tik lielas summas reti izdodas savākt pilnā apjomā.

Pērn "Ziedot.lv" kopumā 85 onkoloģijas pacientiem tika saziedots 1 miljons eiro. Šis cipars nu jau vairākus gadus ir samērā stabils un – uz privāto ziedotāju pleciem. Šajā rakstā "Delfi" stāstīs par to, ko nozīmē dzīvot ar šīm slimībām un kas notiks brīdī, kad tūkstošus eiro dārgās zāles atļauties vairs nevarēs, savukārt nākamajā rakstā "Delfi" vētīs, kāpēc palīdzīgu roku Inetai un Normundam nesniedz valsts.

Ar ziedojumiem Inetai Arnoldei var palīdzēt šeit, savukārt Normundam Saulem – šeit.

Bērni, Juris, dārzs


Ar Inetu tiekamies viņas mājā Valmierā. To ieskauj rūpīgi kopts dzīvžogs, kuru veido viņas vīrs Juris. Kā Ineta saka, viņa pati ar dzīvžogu neņemtos. Nepietiku pacietības. Pie mājas ir viena dobīte – tajā saaugušas asteres un hortenzijas. Vēl pagalmā ir siltumnīca, kurā ķekaros karājas uzblīduši tomāti. Smaržo pēc piparmētrām. Mājas pagrabā ir pirts, kuru Ineta slimības dēļ vairs nedrīkst apmeklēt. Inetai ir savs dārzs duci kilometru attālumā no Valmieras. Dārzs ir Inetas dvēseles zāles.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!