Foto: Shutterstock
Rudens pirmajā mēnesī, kuru daudzi gaidīja ar bažām, ir pieauguši Covid-19 saslimšanas rādītāji Latvijā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Portāla "Delfi" veidotajā datu grafikā redzams, ka pēdējās nedēļas laikā vienā diennaktī konstatētais saslimušo skaits nav bijis mazāks par 12.

Savukārt lielākais vienā dienā reģistrētais saslimušo skaits ir konstatēts 21. septembrī – 34 pozitīvi Covid-19 saslimšanas gadījumi. Šāds saslimušo daudzums vienā diennaktī Latvijā nebija konstatēts kopš aprīļa.

Slimības uzliesmojumi septembrī konstatēti vairākos uzņēmumos – "Kuldīgas tekstils", gaļas pārstrādes uzņēmumā "Forevers", kā arī vairākās mācību un pirmskolas izglītības iestādēs.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs otrdien valdības sēdē sacīja, ka pagaidām neredz vajadzību noteikt papildu ierobežojumus visas valsts teritorijā un patlaban tiek īstenota lokālo pasākumu stratēģija vietās, kur izplatījusies infekcija vai izveidojušies perēkļi.

Pēc viņa teiktā, tas attiecas arī uz sejas aizsargmasku lietošanu, ko varētu ieviest sabiedriskajā transportā, slēgtās publiskās telpās vietās, kā piemēram, Kuldīga, ja tur turpinās plaši izplatīties infekcija. "Masku lietošanu nav jāattiecina uz reģioniem, kur tikai viens gadījums nedēļas laikā reģistrēts, kā piemēram, Vidzemē un Zemgalē," teica epidemiologs.

"Ja augs inficēšanās un nevarēs pateikt, no kā inficējas, tad jādomā par lokāliem pasākumiem," atzina Perevoščikovs.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 3517 Covid-19 testi un reģistrēti 32 jauni saslimšanas gadījumi, kā arī viens nāves gadījums, vēstīja SPKC. Mirušais bijis vecuma grupā no 80 līdz 85 gadiem.

Pēdējās diennakts laikā stacionēti septiņi pacienti ar Covid-19, kopā stacionāros ārstējas 16 pacienti, visi ar vidēji smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 227 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija.

Uz 29. septembri Latvijā ar Covid-19 saslimuši kopumā 1729 cilvēki, izveseļojušies 1307 cilvēki, 37 miruši, bet atveseļošanās procesā ir 385 slimnieki.

Latvijā kopā veikti 315 747 Covid-19 izmeklējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!