Foto: Shutterstock

Februārī stāsies spēkā Saeimas pieņemtais jaunais Uzturlīdzekļu garantiju fonda likums. Tas vienkāršos un paātrinās uzturlīdzekļu saņemšanu, kā arī paredz, ka vecākiem – parādniekiem –, kuri nenodrošina saviem bērniem minimālo uzturlīdzekļu apjomu, varēs liegt vadīt auto, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā.

Regulējumi attiecībā uz transportlīdzekļu vadīšanas tiesību aizliegumu uzturlīdzekļu parādniekiem stāsies spēkā 1. aprīlī.

Likums paredz, ka Uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācijas (UGFA) lēmums par transportlīdzekļu vadīšanas tiesību aizliegumu ir jāpieņem arī attiecībā uz tām personām, kuras tiek iekļautas parādnieku reģistrā līdz brīdim, kad jaunais likums stājas spēkā.

UGFA lēmums par transportlīdzekļu vadīšanas tiesību aizliegumu ir jāpieņem secīgi atkarībā no parādnieku parāda apjoma.

Likumā noteikti arī izņēmumi aizlieguma piemērošanai. UGFA izvērtēs transportlīdzekļa vadīšanas tiesību aizlieguma samērīgumu. Pirmkārt, tiks ņemts vērā, vai transportlīdzekļu vadīšanas tiesības parādniekam nav nepieciešamas profesionālo pienākumu veikšanai, tādā gadījumā aizliegums netiks piemērots.

Tāpat UGFA ņems vērā, vai transportlīdzekļa vadīšanas tiesību aizliegums nevarētu radīt būtisku kaitējumu parādnieka, no viņa atkarīgas personas vai cita viņa aprūpē esoša bērna interesēm.

Īsumā par svarīgāko jaunajā Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā var uzzināt Saeimas veidotajā infografikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!