Foto: DELFI
Turpinoties Covid-19 saslimstības pieaugumam Eiropā, no 22. augusta 14 dienu pašizolācija Latvijā būs jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur kopumā 23 Eiropas Savienības (ES) vai Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, kā arī caur Monako un Andoru jeb kopumā 25 valstīm.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti atgādina, ka Valstu saslimstības rādītājs ar Covid-19 ir pieejams SPKC mājaslapā. Saraksts stājas spēkā ar esošās nedēļas nākamo dienu – sestdienas pusnakti – pēc tā publicēšanas SPKC mājaslapā.

Pēdējo divu nedēļu laikā 30% no apstiprinātajiem saslimšanas gadījumiem ar Covid-19 ir saistīti ar ieceļotājiem no ārvalstīm, taču pārējie ir bijuši kontaktā ar šīm personām.

"Delfi" jau ziņoja, ka pagājušajā diennaktī reģistrēti 18 jauni saslimšanas gadījumi.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 11 saslimušie ir kontaktpersonas dažādiem saslimšanas gadījumiem, divi atgriezušies no ārzemēm, trim saslimušajiem tiek precizēts inficēšanās avots, bet ar diviem uzsākta saziņa. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Latvijā kopā veikti 242 823 izmeklējumi, saslimušas 1360 personas un 1135 izveseļojušās, 33 mirušas.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!