Foto: LETA
Aizvadītajā nedēļā pilnībā attālināti izglītības process notika 17 izglītības iestādēs, portālu "Delfi" informēja Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) pārstāve Jana Veinberga.


Kā liecina IKVD apkopotā informācija, aizvadītājā nedēļā visos izglītības posmos pieaudzis klašu skaits, kas Covid-19 dēļ mācās attālināti.

Pilnībā attālināti pagājušajā nedēļā mācības notika 12 vispārējās izglītības iestādēs – piecās pamatskolās, četrās vidusskolās, divās sākumskolās un vienā ģimnāzijā. Tāpat pilnībā attālināti aizvadītajā nedēļā mācījās divās pirmsskolas izglītības iestādēs divās speciālās izglītības iestādēs un vienā profesionālās ievirzes mūzikas un mākslas izglītības iestādē.

Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) pārstāvis Jurijs Perevoščikovs pirmdien preses konferencē skaidroja, kopumā no visiem pagājušajā nedēļā atklātajiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem apmēram 15% bija konstatēti, veicot skrīningu izglītības iestādēs.

Aizvadītajā nedēļā visstraujākais pieaugums Covid-19 saslimšanā bija cilvēkiem vecumā no 10 līdz 19 gadiem. Otrā visvairāk Covid-19 skarā vecuma grupa ir bērni līdz deviņu gadu vecumam.

"Zināmā mērā tas ir saistīts ar to, ka šajās vecuma grupās notiek testēšana. Otrkārt, omikrons ir daudz infekciozāks nekā citi celmi, kas bija zināmi līdz šim. Treškārt – atrašanās organizētos kolektīvos varētu, protams, veicināt infekcijas izplatīšanos," paskaidroja Perevoščikovs.

Jau vēstīts, ka Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) aizvadītajā nedēļā uzstāja, ka mācībām jānotiek klātienē, jo Covid-19 izplatība dažādās pašvaldībās atšķiras.

SPKC apkopotā informācija liecina, ka izvadītajā nedēļā, no 17. janvāra līdz 23. janvārim, jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits strauji dubultojies, sasniedzot 99,1% pieaugumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!