Vadības grupa "Latvija Eiropā" informatīvo kampaņu par Eiropas Savienību (ES) paredz uzsākt šā gada 5.maijā.
Kā Sabiedriski konsultatīvā padomes (SKP) sēdē piektdien norādīja "Latvija Eiropā" vadītāja Ramona Umblija, vadības grupas izvēle saistīta ar to, ka 5.maijā Latvijā tradicionāli tiek atzīmēta Eiropas diena.

Informatīvās kampaņas ietvaros no maija līdz pat 20.septembrim, kad notiks referendums par Latvijas dalību ES, iecerēts nepārtraukti vērsties pie plašākajām tautas masām visos Latvijas reģionos, informējot cilvēkus par ES un izmaiņām, kas var skart Latviju, iestājoties šajā organizācijā.

Kampaņu ir plānots organizēt neitrālā gaisotnē, īpaši neaģitējot balsot referendumā par Latvijas pievienošanos ES, tāpēc izteikt savu viedokli tiks aicināti arī tie, kuri neatbalsta Latvijas pievienošanos ES.

Galvenais kampaņas uzdevums būs rosināt diskusiju par ES un ar to saistītām tēmām, lai iedzīvotājiem, kuri vēl nav izšķīrušies par balsojumu referendumā, palīdzētu formulēt savu viedokli.

Par ES jautājumiem iedzīvotājiem stāstīs dažādi eksperti, būs pieejama informācija masu medijos, tiks īstenoti dažādi nevalstisko organizāciju projekti.

Aptuveni augusta vidū kampaņas organizētāji plāno uzsākt plašu reklāmu par gaidāmo referendumu, aicinot iedzīvotājus doties uz nobalsošanu.

Savukārt piecas dienas pirms referenduma tiks sākta vēl viena reklāmas kampaņa, šoreiz tā nebūs neitrāla, bet iedzīvotājus aicinās atbalstīt Latvijas pievienošanos ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!