Medicīniskās aprūpes un darbaspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcija (MADEKKI) pārbaudē konstatējusi, ka "Bankas Baltija" bijušā uzraudzības padomes priekšsēdētāja Aleksandra Laventa ārstēšanas gaita noritējusi adekvāti, informēja inspekcijas vadītājas vietniece Valentīna Berga.
Pēc speciālistes teiktā, attiecībā uz Laventa ārstēšanu varētu būt jautājums vienīgi par atsevišķām terapijas korekcijām, taču tas esot tīri medicīniska rakstura jautājums. Berga stāstīja, ka patlaban Laventa veselības stāvoklis vairs nav akūts, un ar tādu veselības stāvokli, kāds ir Laventam, viņš varētu tikt ārstēts jebkurā ārstniecības iestādē, kas atbilst ministru kabineta noteikumiem.

MADEKKI Laventa ārstēšanas gaitas pārbaudi sāka pēc Rīgas apgabaltiesas lūguma. Lavents Linezera slimnīcā ārstējas kopš pagājušā gada novembra, kad tika pārvests uz šo slimnīcu no Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas. Savukārt uz Stradiņa slimnīcu Lavents tika pārvests pagājušā gada oktobra beigās no Rīgas 1.slimnīcas, kurā viņam tika apstiprināta iepriekš noteiktā diagnoze - nestabila stenokardija.

Slimnīcas "Linezers" direktors Viesturs Boka iepriekš norādīja, ka jautājums, kas attiecas uz tiesājamu personu veselības stāvokli un ar to saistītu tiesas procesu kavēšanu, nav atrisināts valstī kopumā. Šis jautājums būtu jārisina, lai arī citos līdzīgos gadījumos būtu rīcības modelis.

Pēc Bokas domām, pašreizējā situācija ar Laventu lielā mērā esot raksturojama kā "mūsu tieslietu sistēmas vājums un impotence". Tomēr tajā pašā laikā vērojams, ka "visi ir apmierināti sacīt, ka Lavents ir slims, un nerisināt šo jautājumu no juridiskās puses". Jāatgādina, ka Lavents tā sauktās "Bankas Baltija" krimināllietas ietvaros tiek apsūdzēts bankas novešanā līdz bankrotam, Latvijas Republikas naudas sistēmas graušanā un citos noziegumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!