Īrijas piepilsētu ceļos jāparādās jaunām ceļu zīmēm latviešu, krievu un poļu valodās, uzstāj galvenā Īrijas opozīcijas partija. Opozīcija uzskata, ka ceļu zīmēm jāatgādina iebraucējiem, ka valstī ir kustība pa kreiso ceļa pusi un dzert pie stūres kategoriski aizliegts, ziņo "The Guardian".
Apvienotā īru partija "Fine Gael" šādu priekšlikumu izvirzīja, jo valstī pieaug satraukums par iebraucēju nāves gadījumu skaitu.

Laikraksts norāda, ka šogad līdz aprīļa vidum uz Īrijas ceļiem gājuši bojā 125 cilvēki, no tiem 19 bija iebraucēji no Austrumeiropas. Lieldienās četri poļu imigranti gāja bojā, kad viņu vieglais auto ietriecās kravas automašīnā netālu no Korkas pilsētas. Februārī viens lietuvietis un četri latvieši gāja bojā divu automašīnu sadursmē Donegalā.

"Gandrīz ceturtdaļā no visu avāriju skaita iesaistīti imigranti," norāda "Fine Gael" partijas preses sekretārs Niks Millers. "Dažreiz avārijas notiek, jo viņi brauc pa nepareizo ceļa pusi, bet dažreiz tāpēc, ka viņi nenopietni izturas pret braukšanu alkohola reibumā. Viņi kļūdaini uzskata, ka šeit viņus nenoķers."

"Tāpēc mēs piedāvājam ieviest zīmes latviešu, krievu un poļu valodās, lai sniegtu imigrantiem informāciju. Īrijā jau ir ceļa zīmes franču un vācu valodā, kas atgādina par braukšanu pa kreiso pusi," skaidroja Millers, piebilstot, ka pagaidām Transporta departaments nav atbildējis uz šo priekšlikumu.

Īrijas ceļu satiksmes drošības pārvalde jau izskata iespēju iztulkot Austrumeiropas valodās bukletus par ceļu satiksmes noteikumiem Īrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!