Izglītības satura un eksaminācijas centrs (ISEC) plāno optimizēt valsts pārbaudes darbu procesu, paredzot iespēju piegādāt 3. un 6.klases ieskaišu materiālus izglītības iestādēm elektroniski, informēja ISEC.
Moderno tehnoloģiju izmantošana valsts pārbaudes darbu organizēšanas sistēmai ļautu samazināt piegādēm nepieciešamos resursus, kā arī padarītu procesu ātrāku un drošāku, uzskata centrs.

Pašlaik ISEC izstrādā pilotprojektu, kas paredz ieskaišu materiālus piegādāt elektroniskā formā, izmantojot e-pastu. Ar šo iespēju 13.novembrī tika iepazīstināti izglītības pārvalžu pārstāvji. Februāra vidū tiks rīkots seminārs pārvaldēm, lai informētu par projekta pilotversiju un atbalsta materiālu piegādi skolām. Februārī arī plānots veikt pašu pilotprojektu, savukārt marta beigās tiks veikta rezultātu apkopošanu, kā arī izdarītas nepieciešamās korekcijas, lai turpmākais darbs notiktu saskaņā ar valsts pārbaudes darbu grafiku.

ISEC speciālisti rūpīgi gatavo projektu īstenošanai, lai nodrošinātu tā tehniskās iespējas. Pašreizējā skolu informatizācijas sistēma ļauj šo projektu īstenot, taču iespējamos sarežģījumus jau laikus plānots risināt sadarbībā ar izglītības pārvaldēm un skolām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!